"pes - láska se čtyřmi tlapkami"
Navigace: K9znojmoNS > 2019 > Svod NO 2019 > Propozice

Propozice

Propozice Svodu chovných psů a fen plemene německého ovčáka

 Znojmo

17. 11. 2019

Svod chovných psů a fen plemene německého ovčáka je pořádán pod záštitou spolku Českého klubu německého ovčáka.

Svod NO 2019 se bude konat  v prostoru Sportovního areálu v Dobšicích u Znojma.

 

Rozhodčí Svod 2019
exteriér  Ing. Jiří Novotný (prezident ČKNO)
  Ing. Karel Strouhal (ústřední poradce chovu)
zkouška povahy MUDr. Jiří Tichý (ústřední poradce výcviku)

 

Figuranti Svod 2019 

Pavel Soukop, Ing. Josef  Neužil, David Hanel

 

Zkouška povahy

bude pořádána dle bonitačního řádu - průchod skupinou osob a zkouška lhostejnosti ke střelbě nebude prováděna.

Na zkoušku povahy nastupuje pes pouze na hladkém řetízkovém stahovacím obojku.

Na pokyn rozhodčího jde psovod se psem na vodítku k úkrytu, 15 kroků před úkrytem u označeného místa psovod psa uvolní z vodítka a dále pokračuje se psem na volno u nohy (přidržování psa z a obojek je povoleno). Když je psovod asi 5 kroků před úkrytem, vystoupí z něj pomocník – figurant a psovoda zepředu napadne. Zápas mezi figurantem a psovodem není povolen. Pes musí figuranta okamžitě napadnout a pevně uchopit ochranný rukáv. Přitom dostane pes od figuranta dvě rány měkkým obuškem. Povoleny jsou údery na stehna, boky a krajinu zátylku. Povzbuzování psa slovy je povoleno. Na pokyn rozhodčího ukončí figurant útok. Pes musí sám nebo na povel pustit. V případě selhání psa musí rozhodčí zkoušku povahy a bojovnosti ukončit. Po tomto přepadu drží psovod psa za obojek. Figurant utíká v přímém směru a hrozí. Po padesáti krocích za ním psovod vysílá psa a sám zůstává stát na místě. Rozhodčí dá pokyn figurantovi k obratu, když je pes vzdálen asi 30 kroků. Figurant běží proti psovi, nápadně mu hrozí a snaží se ho zahnat, ale neudeří ho. Když pes uchopí, musí pomocník, po krátkém pokusu vymanit se, odpor zastavit (dále je neklást). Potom ho pes sám nebo na povel pustí. Jestliže pes pustí, zůstává psovod ještě asi půl minuty tiše stát, aniž by nějak působil na psa. Na pokyn rozhodčího se má pak psovod rychlým krokem přiblížit ke psu a figurantovi a psa odvést. Se svým psem odchází psovod z místa na vodítku.

 Pouští-li pes při přepadu a při pokusu o útěk sám (bez povelu psovoda nebo na rozkaz) dostává hodnocení „pouští“. Není-li tomu tak, třeba jen v jednom případě, poznamenává se „nepouští“. Poznámka nemá vliv na celkový výsledek.

Výsledek zkoušky povahy (odvahy a bojovnosti) se vyjádří slovy: výrazný, dobrý, dostatečný, nedostatečný.

Rozhodčí vyhodnotí nejlepší výkon psa i feny, součastně proběhne divácké hlasování a bude vyhlášena Cena diváka.

 

Všeobecná ustanovení

Pořadatel akce neodpovídá za škody způsobené psem nebo jeho majitelem či držitelem (osobou uvedenou v katalogu), ani za úhyn nebo ztrátu psa. Každý účastník je zodpovědný za svého psa, své chování a své věci. Volné pobíhání psů je zakázáno. Pokud není v těchto propozicích uvedeno jinak, platí ustanovení výstavního řádu ČKNO. Podáním a uhrazením přihlášky se účastník stává "registrovaným" a zavazuje se dodržovat ustanovení propozic a pokynů pořadatele akce.

Jedná se o Svod chovných psů a fen německého ovčáka - akce se tedy mohou účastnit jedině psi a feny splňující všechna kriteria chovnosti dle Chovatelského řádu ČKNO.

 

 

Veterinární podmínky

Při přejímce psa bude vyžádán očkovací průkaz nebo pas psa, v němž se potvrzuje, že pes byl očkován proti vzteklině, psince, infekční hepatitidě a leptospiróze v době ne kratší 30 dnů a ne starší než jeden rok.

 

Organizační informace

Poplatky
za I. psa  600,- Kč
za každého dalšího psa 500,- Kč

 

Uzávěrka přihlášek pro SVOD 2019  je 10. 10. 2019

Podmínkou pro uvedení psa v katalogu je nutné zaslání vyplněné přihlášky, kopie průkazu původu psa (oboustranně), potvrzení o zaplacení poplatku a fotografie psa v min. rozlišení 600x400 (300 dpi). To vše v elektronické podobě na email svodznojmo@seznam.cz

Přihlášky je nutné zaslat v předepsané podobě včetně fotografie a vyžadovaných dalších dokladů. Ve vlastním zájmu věnujte vyplnění přihlášky náležitou pozornost, neboť slouží jako podklad katalogového listu Vašeho psa či feny.

Pokud máte obtíže se zasláním přihlášky v elektronické podobě, obraťte se prosím osobně na pana  B. Přibyla.

 

Poplatky uhraďte na účet číslo:

4211197294/6800

Do zprávy pro příjemce uvádějte jména psů a chovnou stanici, za které je poplatek placen. Platbu musí být možné prokazatelně spojit s plátcem. Poplatky musí být připsány na výše uvedený účet k datu uzávěrky. Na pozdější platby nebude brán zřetel.

Příjem přihlášek bude potvrzován, zapisovatelkou katalogu - v případě jakýchkoliv pochybností je možné ji kontaktovat na tel. č. +420 731 315 808 či na emailu svodznojmo@seznam.cz. Pozdě došlé přihlášky a přihlášky bez ověřené přijaté platby nebudou přijaty. Dodatky v katalogu nejsou přípustné.

V případě neúčasti registrovaného účastníka svodu (tedy účastníka, který je řádně přihlášen, má uhrazen poplatek a jehož katalogový list bude v katalogu zveřejněn) na akci, z jakýchkoliv důvodů se poplatky nevracejí. Stejně tak se poplatky nevracejí při nekonání akce z vyšší moci nebo veterinárního opatření. V těchto případech budou poplatky použity na likvidaci připravovaného svodu.

 

 

Inzerce v katalogu

  chovatelé ostatní
1. strana A5 1 000,- Kč 2 000,- Kč
1/2 strany A5 500,- Kč 1 000,- Kč

 

Nabízíme i možnost umístění prodejních stánků v prostoru výstaviště za jednotný poplatek 1000,- Kč. V případě zájmu se prosím obraťte na kontaktní osobu, jejíž jméno je uvedeno níže v textu.

 

Program

Neděle 17.11.2019

07:30 - 09:00 přejímka psů
09:00 - 09:15 slavnostní zahájení svodu
09:30 – 16:00 předvedení psů a fen – hodnocení exteriéru a zkouška povahy
16:00 slavnostní ukončení akce

Organizátor si vyhrazuje právo na změnu časového rozvrhu.

Organizační zajištění akce členové KK Znojmo - Nový Šaldorf

 

Kontaktní údaje pro SVOD NO 2019:

Bohuslav Přibyl (organizátor akce) tel: +420 732 112 011, Oblekovice 6055; 671 81, svodznojmo@seznam.cz

Radek Severin (prodejní stánky) tel: 728 765 137

Kateřina Polášková (katalog)  tel: +420 731 315 808; svodznojmo@seznam.cz

www.ceskyklub-no.cz

 

Formát přihlášky prosím neměňte - děkujeme.

Za správnost údajů uvedených v přihlášce odpovídá vystavující, věnujte tedy vyplňování řádnou pozornost.

Zasláním vyplněné přihlášky a uhrazením výstavního poplatku, uděluje vystavovatel souhlas se zpracováním osobních údajů a údajů psa - pro potřeby katalogu a ČKNO.

 
© k9znojmons.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma